Pakun
Hikayemiz

1973

Yönetim Kurulu Başkanımız Niyazi Durgun, Samsun’un Bafra ilçesinde ilk taş değirmenini kuruyor...

Hikayemiz

1978

...Vaslı sistemlerin entegre edilmesiyle Pakun değirmenden fabrikaya dönüşüyor...

Hikayemiz

1988

...Pakun günlük 150 ton kapasiteye çıkarak fabrikasını genişletiyor...

Hikayemiz

2000

...Pakun dış ticaret atılımlarına başlıyor. Rusya ve Ukrayna’dan özenle seçilen kaliteli buğdaylar ithal ediliyor. Irak ve Gürcistan başta olmak üzere komşu ülkelere ihracatlar yapılıyor...

Hikayemiz

2004

...Pakun’un kapasitesi artıyor ve 350 ton günlük buğday kırma kapasitesine ulaşıyor...

Hikayemiz

2007

...Pakun ihracat ve ithalat kapasitesini artıyor. Orta Doğu, Afrika ve Uzak Doğu pazarına giriş yapıyor...

Hikayemiz

2017

...Pakun, Başak Gıda’yı bünyesine katarak her yıl ihracatta yüzde 50 büyüyor. 3 kıtada 40’tan fazla ülkeye ihracat yapar hale geliyor...

Hikayemiz

2018

...Pakun günlük 900 ton buğday kırma kapasitesi, 34 bin 600 ton buğday saklama deposu, 40 adet un silosu ve 2 bin 600 ton un stoklama kapasitesi ile dünya standartlarında üretim ve ihracat yapan bir firma haline geliyor...

Hikayemiz

2023

...Pakun kuruluşunun 50’nci yılında, Türk un sanayisinin köklü ve lider markaları arasına girerek önde gelen endekslerde yer almanın gururunu yaşıyor...

Hikayemiz

2023

...ihracat ağırlıklı olarak cirosunu yüzde 84 artıran Pakun başarısını Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2022’ listesinde yer alarak tescilliyor, aynı zamanda, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye’nin İkinci Büyük Sanayi Kuruşları listesi ile Ekonomist Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi listesine de adını yazdırıyor...

Hikayemiz

2023

...Pakun, Durgun marka pastalık ve böreklik unuyla Belçika merkezli Uluslararası Lezzet Enstitüsü (ITI) tarafından ‘Avrupa Kalite ve Lezzet Ödülü’ne layık görülerek ‘Superior Taste Award’ madalyasını almaya hak kazanıyor...

 

 

Hikayemiz

2023

...Pakun, sürdürülebilir bir gelecek için Manisa’nın Demirci ilçesindeki GES yatırımlarıyla yeşil enerji projelerine start veriyor...

Hikayemiz

2023

...Pakun, kuruluşunun 50’nci yılını görkemli bir balo ile kutluyor...

Hikayemiz

2024

...Pakun, İzmir’deki Kadıoğlu Un fabrikasını bünyesine katarak kapasitesini 1200 gün/tona çıkarıyor...

Hikayemiz

2024

...Pakun, Tekirdağ / Çorlu’da 3’üncü fabrikasını açarak buğday kırma kapasitesini günlük
2000 tona çıkarıyor. Üretim ve ihracat kapasitesini yüzde 75 oranında artıran bu yeni yatırım
bünyesinde ayrıca son teknolojiyle donatılmış Laboratuvar ve Unlu Mamul Tesisi’ni hayata
geçirerek inovasyon gücünü bir adım ileriye taşıyor...

Hikayemiz

2024

...Pakun, Avrupa Kalite ve Lezzet Ödüllü DURGUN marka unuyla perakende sektörüne giriş yapıyor...